Home / Beekbergen / Expositie Jezus Verbeeld in Hoogepad

Expositie Jezus Verbeeld in Hoogepad

BEEKBERGEN – In het Hoogepad in Beekbergen is van 18 juni tot en met 31 juli de reizende tentoonstelling Jezus Verbeeld te zien. Deze tentoonstelling is een initiatief van de CNV Kunstenbonden bestaat uit ongeveer 22 kunstwerken van 20 kunstenaars. De kunstenaars geven hun beeld van Jezus weer. Niet alleen zijn uiterlijk maar ook zijn denkwijzen worden op symbolische wijze uitgebeeld.
Elke tijd heeft zijn eigen ‘Jezusbeeld’. De tentoonstelling probeert het beeld van Jezus opnieuw gezicht te geven en in onze tijd te plaatsen. De kunstenaars stellen Jezus in hun kunst op de voorgrond zodat hij in al zijn veelvormigheid en zijn rijke betekenis zichtbaar wordt.
De professionele kunstenaars hebben in elf maanden de hele expositie samengesteld en de mooiste werken zijn geselecteerd door een jury. Hierbij is gekeken of de gedachten duidelijk naar voren komen, de afmetingen van de kunstwerken niet te groot zijn, de materialen divers zijn en er een goede verhouding is tussen staande en liggende kunstwerken. De tentoonstelling is elke zaterdag- en woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur gratis te bezichtigen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.