Home / Oosterhuizen / Oosterhuizen viert met Pinksteren kermis

Oosterhuizen viert met Pinksteren kermis

OOSTERHUIZEN – De Oosterhuizenaren gaan vrolijk kermis vieren. Volgens traditie is dit weer met Pinksteren. Het Oranjecomité Oosterhuizen gaat het feest weer opzetten en brengt drie dagen activiteiten voor jong en oud. Op 10, 11 en 13 juni worden de bloemetjes weer buiten gezet met kinderspelen, vogelschieten, de rommelmarkt en een countrydansfestival. Het wordt weer een echt ‘Oosterhuizens feest’ want de kermis is wederom op de oude plek aan de Achterste Kerkweg, hoek Kattenkuule.

De organisatie van de kermisattracties is weer in handen van Ad Steenbergen. Het feest begint op vrijdag 10 juni met een feest voor de kinderen van de basisschool aan het Oude Veen in Oosterhuizen. Vanaf 08.30 uur is er kinderfeest met het thema ‘Helden’. ’s Morgens eerst een vossenjacht
Om 13.15 uur begint het Oranjefeest voor de kinderen. Er is dan een talentenjacht. De kermisattracties beginnen om 14.30 uur te draaien.

Vogelschieten
Het vogelschieten is ieder jaar een hoogtepunt van de Oranjefeesten in Oosterhuizen. Mannen en vrouwen uit het dorp strijden om de eer. Om 18.30 uur begint het bestuur met het inschrijven op het bekende plekje aan de Kattenkuule. Een half uur later wordt het startschot gegeven door Bennie Jansen, de schutterskoningin van 2010. Het bestuur hoopt dat met een paar uur is beslist wie er dit jaar koning of koningin wordt want om 20.30 uur begint Jan Bannink met zijn discotheek de stemming er in te brengen. Aansluitend aan het schieten wordt in de feesttent in het bijzijn van alle schutters de nieuwe koning of koningin gehuldigd.

Countryfeest
Op zaterdag 11 juni wordt een country en westernfeest gegeven in de feesttent. Om 14.00 uur begint het feest met de countryband Colonel Hammond’s Four. De tent wordt omgetoverd in een westernlandschap. Iedereen kan de cowboyhoed opzetten en meedoen met het line-dansen. Line-dance groepen geven een demonstratie van hun kunnen. Zaterdagavond is er Oranjebal met de Perfect showband. Ook wordt deze dag een grote verloting gehouden met een damesfiets als hoofdprijs.
Maandag (tweede pinksterdag) is er al vroeg drukte op het feestterrein. Van heinde en verre komen de standhouders voor een mooi plaatsje op de grootste (weide)rommelmarkt van de regio. Om negen uur start de verkoop.
Van 14.00 tot 18.00 uur speelt de showband Reflex in de grote tent op het slotfeest van het Oranjefeest 2011. De toegang is vrij.

Oproep
Volgend jaar bestaat het Oranjecomité Oosterhuizen 50 jaar. Het bestuur wil hier ruim aandacht aan besteden met allerlei festiviteiten. Men is nog op zoek naar wat informatie voor een expositie. Hendrik van den Brink zoekt oude foto’s, een programmaboekje van 1986 en wil graag de namen van de schutterskoningen uit 1967, 70, 72, 73, 74, 96 en 1997. Graag bericht aan Hendrik van den Brink, Loenerdrift 9 in Loenen telefoon 055-5052574.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.