PFC 3e op NK

RHEDEN – De synchroonzwemsters van PFC Rheden zetten een geweldige prestatie neer. Tijdens het NK combinatie wisten de zwemsters voor het eerst in de geschiedenis van PFC een podiumplaats te behalen: de derde plek.

In de prachtige nieuwe accommodatie Het Ravijn in Nijverdal werd het NK-combo gezwommen. Aan deze wedstrijd deden alle grote clubs mee, het is dan ook zeer fraai dat een ploeg die veel minder uren kan trainen dan de grote clubs op dit kampioenschap de derde plaats weet te halen. Aangezien PFC geen echt thuisbad heeft, trainen de synchroonzwemsters van de Rhedense club in het zwembad van Sports Planet in Westervoort.
Hier zijn ze erg gastvrij opgevangen door de Hans Frieling, hij vindt het fantastisch dat een enthousiaste club bij hem in het bad wil trainen. “Dat we hier kunnen zwemmen, komt natuurlijk ook door onze sponsors GGN Tijhuis, fysiotherapie Louwen/Muilwijk, Kindercentrum Het Elfenbosch en Ledderhof-onderhoud die ons trouw steunen”, aldus een van de meiden van het team.
In dit bad ontstond de nieuwe kür, waarmee PFC Rheden dit jaar naar het NK ging. Normaal merk je dat zo’n nieuwe kür het eerste jaar moet groeien en nog her en der bijschaaft moet worden. Het tweede en derde jaar is de kür op sterkte. Maar deze kür, gemaakt door Michelle Dekker, voelde meteen goed. Een eerste test van deze kür was enkele weken eerder bij de Interkring wedstrijd in Haarlem, een landelijke wedstrijd, waar PFC ook derde werd. Vanaf dat moment gingen de zwemsters er in geloven dat het misschien ook wel mogelijk kon zijn op het NK. De zwemsters onder leiding van hoofdtrainster Angelique Dekker groeiden de laatste weken in het nummer en behaalde zaterdag de hoogste score ooit 70,000 punten.

Widez GZC Donk werd tweede en V.Z.C. E&P uit Veenendaal heeft de nationale titel behaald. In de ploeg van PFC Rheden zwommen: Ilona Schouwenburg, Marjolein Wiegerink, Dagmar Verweij, Anne Griffioen, Lisa Hendriks, Hedwig Lammerts van Bueren, Rosalie Hoogland, Sabine van Sloten, Puck Verhoef en Michelle Dekker. Voor de laatste drie is dit een mooi afscheid van de Nederlandse competitie wedstrijden. Zij vormen met ingang van het volgend seizoen de mastersafdeling en gaan naar het EK.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.