Uitvoegstroken Arnhemseweg Leuvenheim afgesloten

LEUVENHEIM – De Provincie Gelderland sluit bij wijze van proef de uitvoegstroken op de Arnhemseweg (N348) in Leuvenheim af. Eind deze week worden borden geplaatst op de kruising met de Metelerkampweg en Schansweg.

Geprobeerd wordt de snelheid uit het verkeer te halen. Door de uitvoegstroken te schrappen, hoopt de provincie automobilisten af te remmen. Naar aanleiding van opmerkingen op de bewonersavonden is besloten dit eerst op proef te doen. “Men is bang dat de verkeerssituatie te druk en onoverzichtelijk is om het wegvak voor linksafslaand verkeer weg te halen”, verklaart Peter Muller van de provincie Gelderland. “Om zeker te zijn dat we de situatie niet verkeerd inschatten, sluiten we de stroken eerst op proef af. We gaan de nieuwe verkeerssituatie nauwkeurig monitoren met een webcam. Zo kunnen we goed bekijken of het er beter op wordt.”
Als de afsluiting bevalt, kan het maar zo zijn dat deze gehandhaafd blijft tot de Arnhemseweg volgend jaar wordt opgeknapt. Muller hoopt dat volgend jaar in ieder geval gestart kan worden met de werkzaamheden, waaronder het aanleggen van stil asfalt en het versmallen van de weg. Het aanpassen van de kruising met de Metelerkampweg kan iets langer duren, daarvoor moet een aantal procedures worden doorlopen. Het is ook nog de bedoeling dat de entree van de bebouwde kom vanaf Dieren met bochten wordt verbreed, zodat men langzamer het dorp binnenrijdt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.