Home / Regio / Meer ruimte voor hooglanders

Meer ruimte voor hooglanders

REGIO – De Schotse Hooglanders op Nationaal Park Veluwezoom krijgen meer ruimte. Een aantal rasters wordt verplaatst, waardoor de dieren ook naar het Rozendaalse Bos en het Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen kunnen. Dit scheelt ongeveer 160 hectare. Het verplaatsen van de rasters is het resultaat van een mooie samenwerking tussen grondeigenaren Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Yarden. De Hooglanders krijgen steeds meer gebied tot hun beschikking. De afgelopen twee jaar zijn de voormalige landbouwgronden het Loenenseveld en Groenendaal langs de A50 tot het leefgebied toegevoegd. De dieren vervullen een belangrijke rol in het onderhoud van het Nationaal Park. Ze houden open ruimtes, zoals heidevelden, open door begrazing.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.