De Kiboe heeft last van ‘illegalen’

EERBEEK – Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er afgedankte dieren illegaal bij de Kiboe in Eerbeek gedumpt worden. De manier waarop dit gebeurt, varieert van over het hek gooien of tijdens een bezoek ongemerkt in een hok stoppen. Het gaat met name om kippen, eenden en konijnen.

De beheerder van Kiboe moet deze dieren vangen en vervolgens worden ze door een dierenarts afgemaakt. Dit wordt gedaan omdat de kinderboerderij wil voorkomen dat een vreemd dier ziektes meebrengt. Deze kosten drukken behoorlijk op het krappe budget van Kiboe.
Medewerkers van Kiboe denken dat sommige mensen hun huisdier als wegwerpproduct zien; als de schik eraf is, dumpt men ze. Kiboe benadrukt dat het absoluut geen dierenasiel is, maar geeft wel aan dat het best met mensen naar een oplossing wil zoeken. Dit is voor het dier prettiger en de medewerkers denken het ook beter is voor de gemoedsrust van de betrokkenen.
De beheerder van Kiboe vraagt mensen die een huisdier aan willen schaffen eerst goed na te denken. Een dier is snel aangeschaft, maar men realiseert zich vaak niet dat er dan een periode van jaren volgt van verzorging, voerkosten, dokterskosten en meer. Ook voor dit soort informatie kan men contact opnemen met de beheerder van Kiboe.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.