Centrum voor Jeugd en Gezin in Dieren gaat sluiten

DIEREN – De gemeente Rheden heeft besloten om het inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Dieren te sluiten. Ook komt er geen apart loket in Velp. Het CJG zoekt in plaats daarvan meer aansluiting bij de bestaande spreekuren van kernpartners.

Andere kernpartners zijn onder meer het maatschappelijk werk en het consultatiebureau. Daarnaast gaat een CJG-team spreekuren verzorgen op plaatsen waar veel kinderen en ouders komen, zoals basisscholen, peuterspeelzalen en jongerencentra.

Alle gemeenten in Nederland moeten uiterlijk in 2011 een CJG hebben. Doel van het CJG is het bundelen van het aanbod aan voorlichting, informatie en advies aan jeugd en jongeren (0-23) en hun ouders. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze aan het CJG invulling geven.
Van het bestaande inlooppunt in Dieren – gevestigd in de bibliotheek en anderhalf jaar geleden met veel bombarie geopend – wordt weinig gebruik gemaakt. Door aan te sluiten bij de bestaande spreekuren van het maatschappelijk werk en het consultatiebureau en spreekuren op locatie, verwacht de gemeente een beter resultaat.

Het CJG krijgt ook een coördinerende rol in de zorg- en adviesteams binnen het onderwijs. Een zorg- en adviesteam (ZAT) is een team dat aansluit bij de leerlingenzorg van het onderwijs. In het ZAT zitten behalve vertegenwoordigers van het onderwijs o.a. de jeugdarts, het maatschappelijk werk en Bureau Jeugdzorg. De professionals in het ZAT beoordelen risicosignalen die wijzen op de behoefte aan extra zorg voor een leerling. Het CJG nieuwe stijl moet in augustus 2011 gerealiseerd zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.