Home / Dieren / Jarno Eggink wil donderdag zes keer Alpe d’Huez beklimmen

Jarno Eggink wil donderdag zes keer Alpe d’Huez beklimmen

DIEREN – Op de website van Alpe d’HuZes, die donderdag 9 juni wordt gehouden, motiveert Dierenaar Jarno Eggink zijn deelname aan de loodzware fietstopdracht als: “Mijn drang om een sportieve prestatie te verbinden aan een maatschappelijk doel, heeft mij gedreven mij in te schrijven voor Alpe d’HuZes. Ik stel mij tot doel met een zestal beklimmingen mijn sponsoren te motiveren het goede doel te steunen.”

In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. “Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken”, aldus de organisatie.

Het motto van Alpe d’HuZes spreekt velen aan. Ook Jarno Eggink uit Dieren. De directeur van een ict-bedrijf, investeerde heel veel van zijn vrije tijd aan de training die zijn missie vergt. Hij maalde al 10.000 trainingskilometers onder de wielen door. En dat moet ook, want het is beslist een opgave; zes keer de legendarische Alpen-col uit de Tour de France beklimmen. Het is de berg waarop Nederlanders als Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Peter Winnen furore maakten. Ontelbare haarspeldbochten naar hoogten met steeds minder zuurstof. Deelnemen mag niet alleen met een puike conditie, maar moet ook geld opleveren. Liefst véél geld. Als individuele deelnemer heeft Eggink bij het ter perse gaan van deze krant als dik 3000 euro definitief gescoord. Dat is al betaald. Het bedrag zal evenwel nog flink toenemen als hij alle zes beklimming volbrengt en nog steeds kan gedoneerd worden op zijn naam, maar natuurlijk voor het grote geheel van de strijd tegen kanker.
Jarno Eggink: “Ik heb al toezeggingen voor liefst 9.150,- euro binnen als ik de opdracht volbreng: zes keer Alpe d’Huez op. Ik nader dus mijn doel van 10.000 euro!”

Eggink is donderdag ook live te volgen, tussen 04.30 en 18.00 uur. Via het adres: jdi.nl/jetracker zijn live zijn verrichtingen te volgen via GPS en met beeld. En er kan ook die hele dag gedoneerd worden op: deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/jeggink/jarno-eggink/ 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.