Extreme ervaring

EERBEEK – Het gegil was niet van de lucht tijdens de Eerbeekse kermis. In attractie ‘de Katapult’ konden mensen zich in een metalen bol de lucht in laten schieten aan twee elastieken.

Het was voor velen een huiveringwekkende sensatie, die omgekeerde ‘bungeejump’. De woorden ‘dat durf je vast niet?’ waren veelvuldig te horen. Soms naar eerlijkheid bevestigd door de aangesprokene. Durfals waren er echter ook genoeg. De uitbater van de katapult deed goede zaken, want heel wat – vooral jongeren – wilden deze extreme ervaring ondergaan. Dat het hun stoutste verwachtingen overtrof werd luidkeels gillend duidelijk gemaakt. Jonge knapen deden intussen moeite met een gezicht van ‘ach, valt wel mee’ uit te stappen, niet zelden met stiekem knikkende knieën.
Het vogelschieten tijdens de geslaagde en zonovergoten kermis was een ander hoogtepunt. De eerste koningstitel ging naar Boris Jansen, die om 22.30 uur de rechter vogel liet vallen. Ronald Dijkhof werd twintig minuten later koning van de linker vogel – foto: Han Uenk

Uitslagen vogelschieten en ballonnenwedstrijd

Met mooi weer, de intocht van de avondvierdaagse, veel kermisattracties, twee schutterskoningen, twee schutterskoninginnen en een groots vuurwerk was de Eerbeekse kermis een méér dan geslaagd feest.

Uitslag vogelschieten heren bij de linkervogel. De eerste bal door Dick Berends, de tweede door Gertie Schotpoort, de eerste vleugel door Arnold Dolman, de tweede vleugel door Chris Limpers, de staart door Gertie Tabor, de kop door Theo Verheult en koning Ronald Dijkhof won om 22.50 uur. De fiets ging naar Joan Smeenk.
Bij de rechtervogel schoot Dennis Verbeek de eerste bal, Herman Bannink de tweede, Rogér Boerkamp de eerste vleugel, Patrick Nolsen de tweede vleugel, Reinier Koenders de staart en willy Dijkhof de kop. Boris jansen werd om 22.30 uur koning. De fiets ging naar hans klomp.
Bij de dames is bij de linkervogel Lisa ter Hove koningin geworden, Ellen Brom schoot de eerste bal, Trees Kobussen de tweede bal, Lieke Deielissen de linker- en rechtervleugel en de kop en Joke van Beek de staart.
Bij de rechtervogel werd Francien Tallane-Put koningin. Karin Verhaar schoot de eerste bal, Celeste Zomer de tweede bal, Francien Tallane de linkervleugel, Sylvia Tabor de rechtervleugel, Marike Gerritsen de kop en Judith Bouhof de staart. De fiets ging bij de dames naar Monique Pieperbroek.

De ballonnen van de Oranjevereniging Eerbeek die op Koninginnedag zijn opgelaten zijn geland in het midden en westen van het land. Via Soest, Vinkeveen en Wilnis kwamen ze terecht in de buurt van de Kaagse Plassen. Twee ballonnen belandden bijna in de Noordzee bij Katwijk, 146 kilometer van Eerbeek.
Mika Kuik, Laura Vreeman, Senna Konink, Silke Aniba, Nora Denotti, Milan Nijhof, Cerena Vacirca, Tijn Fleur, Sam mensink, Kevin Voorhorst en Sil Blom zijn de prijswinnaars.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.