Home / Doesburg / Action welkom in Doesburg, maar niet in Exercitieloods

Action welkom in Doesburg, maar niet in Exercitieloods

DOESBURG – Het kernwinkelgebied van Doesburg levendig houden en versterken, dát is wat de gemeente wil. De komst van de Action past daarbij volgens het college. En dat moet in het centrum, want in de exercitieloods mag het niet. Daar komt een paramedisch centrum.

De vestiging van een winkel van Action is een aanwinst voor Doesburg. Een dergelijke publiekstrekker kan het bestaande kernwinkelgebied versterken. Vestiging in de voormalige exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg kan echter niet, volgens de voorwaarden uit het bestemmingsplan. Een verzoek voor de vestiging van een paramedisch centrum in de voormalige exercitieloods kan wel. Daartoe biedt het huidige bestemmingsplan namelijk wel de ruimte.

Een aaneengesloten winkelfunctie is van groot belang voor de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied. Onderzoek van bureau MKB Reva: ‘Winkelbalans Centrum Doesburg’, geeft aan dat er voor moet worden gewaakt het winkelgebied groter te maken. Er wordt gesproken over de drie C’s: Compleet, Compact en Comfortabel. In een recent extra advies, dat mede door de Doesburgse Ondernemers Vereniging gewenst werd, bevestigt MKB Reva dit standpunt nogmaals.

De Kamer van Koophandel ziet binnen het kernwinkelgebied volop mogelijkheden voor ontwikkeling van nieuwe detailhandelsactiviteiten. In overleg met de initiatiefnemers kunnen mogelijkheden voor een alternatieve locatie worden onderzocht. Action kan een goede aanvulling zijn voor het winkelbestand van Doesburg, maar dan in het centrum.

Vestiging van een bedrijf in de voormalige exercitieloods is onder voorwaarden mogelijk. Eén van de voorwaarden is dat de detailhandelsvorm geen aantasting vormt van de detailhandelsstructuur van het kernwinkelgebied. Het verzoek van om een paramedisch centrum te vestigen op deze locatie is eveneens getoetst en past binnen de bestaande mogelijkheden.
De initiatiefnemers voor een paramedisch centrum willen een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod. De locatie leent zich er door de oppervlakte goed voor om ook activiteiten – waaronder een rollator parcours – buiten te laten plaatsvinden. De huisartsenpraktijk op de naastgelegen Linie geeft in een reactie aan een voorstander te zijn van de vestiging van een paramedisch centrum. Hiermee wordt een centraal punt in Doesburg gecreëerd met uiteenlopende voorzieningen op het gebied van de gezondheidszorg. Ook geven zij aan te kampen met ruimtegebrek dat zo opgelost kan worden.

In 2006 is de exercitieloods, een rijksmonument, aan de Barend Ubbinkweg 9 verkocht door de gemeente aan de huidige eigenaar. Door hem is de exercitieloods op uitstekende wijze gerestaureerd, waarna hij er zijn antiekhandel heeft gevestigd. Het gebouw staat momenteel leeg en is te huur of te koop.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.