Wateroverlast Rheden en Eerbeek

EERBEEK / RHEDEN – Brandweer, gemeentewerken, rioolbedrijf en niet te vergeten de bewoners zelf zijn in Rheden en Eerbeek druk geweest om huizen, kelders en winkels zo snel mogelijk droog te krijgen na de enorme stortvloed aan regen maandagavond.

Over heel Rheden verspreid vlogen de putdeksels naar boven, borrelde de wc’s over, en liepen de volle straten de huizen in. Het was een triest aanblik op vele plaatsen. De avondvierdaagse werd afgelast omdat rondom de startplaats aan de IJsselsingel alles onder water stond. De brandweer liet extra pompen aanrukken om kelders te legen. Maar er waren natuurlijk ook veelal jongere die dit niet eerder hebben meegemaakt, en vol verbazing de rivier langs hun heen zag trekken.
In Eerbeek vooral overlast in de omgeving Ringlaan, waar ook verschillende kelders vol water liepen. Het riool kon de enorme hoeveel water niet aan en ook daar was de brandweer tot laat in de avond bezig met het wegpompen van de overlast.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.