Home / Dieren / Haringparty van Kiwanis in Dieren voor Hulphond Nederland

Haringparty van Kiwanis in Dieren voor Hulphond Nederland

DIEREN – De nieuwe haring is weer in het land en dat betekent ook dat er weer ‘haringparty’s’ worden gehouden. Netwerken, een wijntje en natuurlijk haring proeven. Gelukkig komt de opbrengst meestal ten goede aan een goed doel. Zo ook de opbrengst van de haringparty die serviceclub Kiwanis jaarlijks in Dieren houdt. Donderdag is het weer zover. Van 18.00 tot 21.00 uur in Theothorne.

De opbrengst is dit jaar bestemd voor Hulphond Nederland. Die organisatie leidt honden op tot Hulphonden. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, haalt was uit de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen.
Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal- economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

De organisatie is in handen van Sam Veen, Roel Nederhoed, Jos Cremers en Ap Lammers, van de Kiwanis-afdeling De Veluwezoom. Uiteraard is er van 18.00 tot 21.00 uur volop haring, verzorgd en geleverd door Marius Mennink. Die heeft in het weekend speciaal haring geselecteerd en ingekocht (zie foto) bij de Wiron kotters in Scheveningen. “Ik proef ook altijd wel haring bij andere vissers, maar de mannen van de Wiron boten zien toch altijd kans de beste haring naar mijn smaak te vangen en te zouten”, aldus de visspecialist uit Brummen.
Om 20.00 uur is er weer de welbekende Amerikaanse veiling van het ‘eerste’ vaatje haring, gesponsord door Visspecialist Marius Mennink. Overigens is het ook mogelijk via Marktplaats te bieden op het eerste Dierense vaatje.
Naast de haring, drankjes en een buffet, is er een optreden van zanger Jacques Verkerk, dat dit jaar financieel mogelijk wordt gemaakt door All in Green uit Dieren.

Door de belangenloze medewerking van vele betrokkenen, is het hopelijk mogelijk ook dit jaar weer een mooi bedrag voor het goede doel bijeen te brengen. De kosten voor de Haringparty donderdag in Theothorne bedragen 30,- euro per persoon.

Aanmelden kan bij: Ap Lammers, tel.: 06-53394768 of via e-mail op aplammers@planet.nl.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.