Natalie Veldhuis is schutterskoningin van Loenen

LOENEN – De Oranjefeesten in Loenen trok ook dit jaar veel publiek. Ondanks de kermis in de buurtdorpen, was het alle drie dagen gezellig druk. Er was van alles te doen voor jong en oud. Vogelschieten vormt de hoofdmoot van het programma maar ook de andere onderdelen kregen een goede deelname.

Donderdag begon het feest met een fietspuzzeltocht een. ’s Middags was er muziek in de feesttent met gratis verloting voor een rondvlucht. De winnaars konden ’s avonds nog de lucht in en bekeken Loenen en omgeving van grote hoogte. Vrijdagmiddag was er een kindermiddag met het poppentheater Het @penstaartje. ‘s Avonds konden duizenden genieten van het grote vuurwerk.
Zaterdagmorgen begon rond 10.00 uur het vogelschieten voor vrouwen. Er deden maar liefst 149 vrouwen mee. Geheel onverwacht viel de vogel rond half een naar beneden bij het 342ste schot. Koningin werd Natalie Veldhuis. Zij koos Marcello Arrai als haar gemaal. De kop werd geschoten door Daniëlle Thomassen, de linkervleugel door Patricia Koopman, de rechter vleugel door Manon Hoekman en de staart door Karin Waanders

Zaterdagmiddag waren bij tropische temperaturen de volksspelen. De deelname was magertjes. De laatste jaren loopt dit sterk terug. Het bestuur bezint zich nu op een andere invulling van de zaterdagmiddag. Bij de kruiwagenrace wonnen Daan Blom en Patricia Groenhof de eerste prijs, Lidwien Slief en Teun Berends de tweede prijs en Natalie Groenhof en Irene Mulder de derde prijs. Bij de stoelendans was Truus Hulleman weer de beste (snelste). Tweede werd Esther Groenhof en derde Irene Mulder.

Het Nationaal kampioenschap eiergooien kwam in het bezit van Ferry Bloemendaal en Robert Berns met 45.20 meter. De tweede prijs was voor Freek Willems en Gerrit van Overbeek met 35.00 meter en de derde prijs voor Nini Smit en Vera Rutten met 15.20 meter.

Beide avonden was de stemming opperbest bij het Oranjebal in de feesttent met Manilla en You en Me. Het werd een deinende massa bij de gezellige Hollandse meezingers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.