Brand en gewonden bij Dremefa

DOESBURG – Anders dan de kop doet vermoeden, gaat het hier gelukkig om een oefening van de regionale brandweer. De korpsen uit Doesburg, Rheden, Dieren, Velp en Didam hielden een gezamenlijke oefening op het terrein en in de fabriek van Dremefa. Overal lagen volwassenen en kinderen die voor slachtoffer speelden, en een hal stond onder de rook. Het was dan ook een drukte van jewelste op het terrein en makkelijk hadden de brandweermensen het niet, want het was erg warm en dan die dikke pakken en helmen aan is niet het eenvoudig. Echter de brandweermensen kweten zich erg goed van hun taak, want hun verrichtingen werden nauwlettend door de oefenleiding in de gaten gehouden. De ‘slachtoffers’ werden allemaal gered en de aanwezige ambulance werd dan ook meermalen ‘ingezet’. Na een uurtje of twee was het weer veilig op het terrein en konden de brandweermensen op adem komen met een koud flesje water en dat was ook wel nodig. Alle foto’s van de oefening zijn te zien op http://www.pixum.nl/members/htendolle. Op deze foto is te zien hoe slachtoffers met wat ook maar voorhanden is, worden afgevoerd – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.