Home / Laag-Keppel / Casper de Gier Neder NK skeeleren

Casper de Gier Neder NK skeeleren

LAAG-KEPPEL – Casper de Gier van de Hessenrijders haalde tijdens het NK Skeeleren in Almere twee gouden medailles.

De Gier besloot ruim twee jaar geleden op wedstrijdniveau te gaan skeeleren. Na zijn eerste skeelerervaringen opgedaan te hebben in onder meer de markthal in Doetinchem bij de Hessenrijders uit Hummelo en Keppel, werd de training voor het schaatsen en skeeleren vanaf zijn 13e echt serieus.
Week in week uit, werd en wordt drie keer in de week onder leiding van zijn trainer Robert Welle getraind. In de winter voor het schaatsen op de ijsbaan in Enschede en in de zomer voor het skeeleren in Eibergen. Daarnaast wordt er nog regelmatig van huis uit getraind (fietsen of skeeleren). Daarnaast worden in de weekenden met grote regelmaat wedstrijden gereden; in de winter schaatswedstrijden en in de zomer skeelerwedstrijden.

Na een goed winterseizoen langebaan schaatsen, waarbij hij onder meer bij de C-junioren kampioen van Noord Oost Nederland werd en als 6e eindigde op de NK sprint, werd vanaf eind maart alle aandacht weer op het skeeleren gericht. Dat dit zou resulteren in twee gouden plakken, was twee jaar geleden nog volstrekt ondenkbaar. Immers, in de Achterhoek is skeeleren toch een relatief kleine sport en zijn concurrenten op de NK-skeeleren zonder uitzondering al vanaf hun 8e/9e levensjaar op wedstrijdniveau.

In de ochtenduren bleef Casper in Almere bij de jongens kadetten op de 200 meter tijdrit alle veertien finalisten voor. Met een eindtijd van 20.515 seconde werd Casper Nederlands kampioen op dit onderdeel.
Aansluitend reed De Gier in de middaguren de 1000 meter online sprint. Na eerst in zijn serie in de halve finale alle concurrenten te hebben verslagen, wist hij ook in de finale zijn 6zes overgebleven concurrenten ruim voor te blijven.
Met twee NK-titels in zijn bezit, begon hij tegen het einde van de middag aan zijn laatste afstand. De 10 km afvalkoers. Bij deze wedstrijd, waarbij 26 geplaatste kandidaten aan de start verschenen, valt na enkele opwarmrondes elke ronde de laatste af, totdat er nog vijf skeeleraars overblijven die afsprinten om de titel. Casper wist zich nog wel te handhaven bij de eerste vijf, maar nadat hij in de voorlaatste bocht een slippertje maakte, raakte een medaille op deze afstand buiten beeld. Hij eindigde op deze afstand dan ook als 5e.
 

Lees ook

Kunstexpositie De Gouden Leeuw

LAAG-KEPPEL – In zorghotel de Gouden Leeuw in Laag-Keppel zijn bewoners graag artistiek bezig. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.