Home / Doesburg / Wetelaar wint tronen wedstrijd

Wetelaar wint tronen wedstrijd

DOESBURG – We konden al eerder melden dat groep-8 van de openbare Daltonschool de Wetelaar mee deed aan de Savantis tronen-wedstrijd. Een wedstrijd met als thema: Wereldvrede.

Leerling Jordy Buurkes schrijft: “Met dat thema werden we regionaal winnaar en mochten we voor de finale naar het Archeon in Alphen a/d Rijn. Er gingen 19 scholen heen uit heel Nederland, die ook een troon hadden gemaakt. Er waren veel mooie tronen, bijna allemaal verschillend. Maar voor dat de winnaars bekend werden gemaakt mochten we na aankomst natuurlijk ook een kijkje nemen door het park, waar je veel dingen kon doen en we konden daar ook dingen maken, zoals kettingen en armbanden kon maken. Natuurlijk wel handgemaakt, want het Archeon is gemaakt en gebaseerd op de tijd uit de prehistorie Romeinse tijd en de middeleeuwen. We hadden nog tijd om het park te bezichtigen en het was schitterend om te zien. Ook kon je er zwaardvechten, niet echt vechten natuurlijk, maar wat bewegingen leren en een klein beetje tegen elkaar vechten ook waren er middeleeuwse voorstellingen. We kregen ook een verzorgde lunch, omdat we voor Savantis kwamen en na de prijsuitreiking kregen we ook een Romeins gevecht te zien toen gingen we met de grote dubbeldekker terug naar Doesburg”, aldus het epistel van Jordy, die besluit met: “We bedanken Savantis dat we mee mochten doen en in het bijzonder onze juffrouw Judith Winkelhorst en onze meester van het Symbion Gerard Albers voor de goede hulp en ideeën”.
Uteindelijk werd de groep 8 van de Wetelaar 4de met nog 15 andere scholen – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.