Dieren Zuid wordt opgevrolijkt door Dieren met Dieren

DIEREN – De Stichting Dieren met Dieren uit Dieren zet zich sinds 2002 in voor het dorp. Dat doet zij op allerlei manieren, maar is dit voorjaar met iets nieuws begonnen; het opvrolijken van lelijke gevels en muren door middel van schilderingen. De eerste gevel in de reeks is die van Gino’s Grillroom aan de Spoortstraat in Dieren.

“Ik ben gevraagd om drie ontwerpen te maken voor op de luiken bij Gino’s. Het moest iets met het dorp Dieren te maken hebben en met de beestjes. Uiteindelijk heb ik voor koeien, de Dierense Toren en het pondje gekozen; kenmerkend voor Dieren, het landelijke”, aldus Marjo van der Veen, hobbykunstenares. Omdat het een relatief grote klus is, heeft Van der Veen Hermien Aalbers gevraagd haar mee te helpen. “Het is hartstikke leuk. We krijgen veel positieve reacties van voorbijgangers”, aldus Aalbers.
De Stichting Dieren met Dieren en Gino waren meteen enthousiast over de ontwerpen. “In 1981 ben ik in Nederland komen wonen en sinds 1988 heb ik de zaak. Ik ben trots op Nederland en dat wil ik laten zien. De schilderes heeft mooie koeien en een mooie kerk gemaakt”. Gino is zelfs zo enthousiast dat hij de kunstenaressen gevraagd heeft ook de zijkanten te schilderen.
De Stichting Dieren met Dieren heeft een hele lijst met lelijke of blinde muren, garagedeuren en luiken die opgevrolijkt mogen worden. “Dit is een proef en als het aanslaat gaan we door. Zelf gaan we bedrijven en particulieren bedrijven, maar zij kunnen ook zelf bij ons aankloppen”, aldus Peter Reinders, voorzitter van de stichting.
“We willen Dieren meer op de kaart zetten en we willen iets doen met dieren. Simpelweg omdat Dieren Dieren heet en dat men dus ook weet waarom het dorp Dieren heet”, aldus Reinders. Niet alleen de verfraaiing van gevels, muren en luiken moet ervoor zorgen dat Dieren meer toeristen en recreanten trekt. De stichting is ook bezig met verschillende wandelroutes door het dorp. “Sporen van dierenpoten gaan de wandelaars door Dieren leiden”, aldus de voorzitter. Er kan op verschillende plaatsen gestart worden en de tocht is ongeveer 7,5 kilometer lang, maar er kan ook voor een kortere route gekozen worden. De stichting hoopt de wandelroutes omenabij dierendag klaar te hebben. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.