Home / Velp / Velpse auteur debuteert met ‘Na de splitsing rechtdoor’

Velpse auteur debuteert met ‘Na de splitsing rechtdoor’

VELP – Vier jaar geleden verhuisde Christien Romp, freelance tekstschrijver, redacteur en vertaler, met haar dochter vanuit de Randstad naar Velp. In haar eerste boek ‘Na de splitsing rechtdoor’ heeft zij haar mooiste columns samengebracht.

In drie jaar tijd kreeg Christien Romp een echtscheiding, twee verhuizingen en een ontslag voor haar kiezen. Daarna moest ze opnieuw invulling geven aan haar leven. Haar pen speelde daarbij een belangrijke rol. Ze schreef columns over verlies, hoop en herinneringen aan onbezorgde tijden, over de, soms hilarische, ontmoetingen met mannen en over haar dochter. Christien publiceerde haar columns op haar weblog. Haar lezers, enthousiast over haar schrijfstijl en woordkeuze, spoorden haar aan haar mooiste columns te bundelen en als boek uit te geven. Achtenvijftig van de columns die ze in de afgelopen jaren schreef, hebben een plekje gevonden in ‘Na de splitsing rechtdoor’. De zoektocht naar geluk vormt de rode draad in haar met veel gevoel en een flinke dosis humor geschreven columns. Een tocht die acht seizoenen geleden begon en die verrassend anders zal blijken te eindigen dan de auteur had gedacht.

"Schrijven hoort net zo bij mij als mijn krullen. Ik herinner me nog hoe ik als klein meisje geïntrigeerd raakte door de woorden in een krant. Het leek me geweldig om te kunnen begrijpen wat die woorden vertelden. Toen ik dat eenmaal kon, ontdekte ik dat lezen erg leuk is, maar dat ik schrijven nog fijner vond. Sindsdien schrijf ik waar en wanneer ik maar kan. Een leven zonder pen kan ik me dan ook niet meer voorstellen," aldus Christien Romp.

‘Na de splitsing rechtdoor’ is op 28 mei bij Uitgeverij Schrijverspunt verschenen en is ondermeer te koop bij boekhandel Jansen en de Feijter in Velp.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.