Home / De Steeg / Geen meerderheid voor of tegen zondagopenstelling winkels

Geen meerderheid voor of tegen zondagopenstelling winkels

DE STEEG – De gemeenteraad van Rheden heeft nog geen besluit genomen over het plan om winkels voortaan iedere zondag toe te staan in de middag open te zijn. De impasse is het gevolg van de afwezigheid van PvdA-raadslid Kluft. Zij vierde haar verjaardag. Er werd wel gestemd, maar met 13 voor en 13 tegen staakte het stemmen.

Over een maand staat het onderwerp daarom opnieuw op de agenda van de Rhedense raad.
Alles lijkt daarmee af te hangen van het stemgedrag van Wieke Kluft, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat andere raadsleden in de tussentijd van standpunt veranderen.

De VVD en de fractie van D66 bleken unaniem voor het toestaan van 52 koopzondagen per jaar in de gemeente Rheden. Samen met de stemmen van de voorstanders van GroenLinks en de PvdA levert dat 13 stemmen op. Tegenstanders bleken de fracties van ChristenUnie, SP, CDA, GemeenteBelangen en de Groep Pieper.. Dat levert samen met de tegenstemmen van een deel van de PvdA-fractie en een deel van GroenLinks daarbij ook 13 stemmen op.

Een voorstel van CDA en ChristenUnie om eerst onderzoek uit te voeren naar sociale en economische effecten van de wekelijkse winkelopening op zondag, kreeg geen enkele steun uit de andere fracties. Uit een Poll op deze site – er kan hiernaast nog worden gestemd – bleek aanvankelijk ruim 80 procent van de stemmers voorstander van winkels die iedere zondag geopend zijn. Na oproepen van verschillende ondernemersverenigingen onder hun leden, nam het aantal tegenstanders onder de stemmers fors toe.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.