Home / Doesburg / Tweede expositie Stichting Manifestaties Martinikerk

Tweede expositie Stichting Manifestaties Martinikerk

DOESBURG – De Stichting Manifestaties Martinikerk in Doesburg opent zaterdag 4 juni de tweede expositie van het seizoen met werken Henk Terwal. De heer Terwal is een van de weinige kunstenaars in Nederland die een uitzonderlijk onderwerp in de hedendaagse beeldende kunst tot het zijne heeft gemaakt; het kerkinterieur. Hij weet deze kerkinterieurs te verbeelden tot ingetogen monumenten waar de tijd aan voorbij schijnt te gaan. Hij schildert op een realistische manier, in een zacht palet sobere ruimtes die plaats bieden aan een kansel, een kerkbank, een koorafsluiting of een orgel. De Martinikerk is van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend en iedere eerste zondag van de maand.

www.henkterwal-kerkinterieurs.exto.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.