Kyu-graadexamens Karate Club Eerbeek

EERBEEK – Op 22 mei werden de Kyu graad examens voor een deel van een Karatekas van karate Club Eerebeek afgenomen. Met een goede voorbereiding van een aantal maanden tot al zeker een jaar, stonden daar de leerlingen, gespannen en met vol overtuiging de op de mat. Allemaal nog even de laatste details doornemen en wachten tot de aanvang.
Ouders en verzorgers, Opa’s en Oma’s en de rest van familie en vrienden zaten langs de kant en ook daar was de spanning voelbaar. De examens zijn in twee delen gehouden, het eerste deel voor gele, oranje band. Nadien was het de beurt aan de groene en bruine banders.
Voordat het zover was had de Ronald Sensei nog even een aantal aandachtspunten over het examen en het verloop hiervan. Er werd vooral gelet op souplesse en de bewegingsleer van Karate toegepast op het lichaam. Aandacht was er voor de dynamiek van Karate en dit moest ook tot uiting worden gebracht in het examen.
Het halen van een Kyu graad zegt eigenlijk niets, maar het geheel als Karateka maakt dat je een Kyu graad hoger komt en dit is pas een stimulans om nog serieuzer te oefen en te leren. Een ieder doet het op zijn of haar manier, en wat in haar of zijn vermogen ligt. Het beslissen over personen mag niet worden overgelaten aan persoonlijke ideeën of uit rancuneuze overweging.

Met deze uitleg is begonnen aan de examens die totaal ruim twee uur duurde. Alle leerlingen zijn geslaagd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.