Home / Eerbeek / SWB zegt nee tegen plek in Kulturhus

SWB zegt nee tegen plek in Kulturhus

EERBEEK – Stichting Welzijn Brummen doet niet meer mee aan de voorbereidingen voor een Kulturhus in Eerbeek. Omdat er te weinig deelnemende partijen zijn, ziet de welzijnsinstantie het niet zitten om te investeren in een nieuw pand.

Het Kulturhus was – en is volgens wethouder Bart Elbers nog steeds – één van de belangrijkste peilers van het Centrumplan Eerbeek. In eerste instantie zou dit samen met het gemeentehuis worden gebouwd in het stationsgebied, waar nu de Welkoop zit. Het gemeentehuis is inmiddels geschrapt, waarmee het Kulthurhus dé trekker van het plein zou moeten worden. Stichting Welzijn Brummen, Riwis en de bibliotheek toonden belangstelling.

Nu geeft SWB echter aan geen belangstelling meer te hebben voor een plek in het Kulturhus. Wethouder Elbers vindt dit ‘erg jammer’. “We zijn ook wel verbaasd over dit besluit. SWB had erg mooi samen kunnen werken met de bibliotheek qua gezamenlijk gebruik van ruimten. SWB vindt dat er te weinig partijen zijn die interesse tonen in het Kulturhus. We hebben met heel veel partijen gesproken, maar bijna iedereen wacht liever af tot er meer schot komt in het Centrumplen”, verklaart wethouder Bart Elbers. “Eerst zien, dan geloven is het motto. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat, als men ziet dat er daadwerkelijk iets gebeurt in het centrum en dat het Stationstraat opgeknapt wordt, dat dan bij de partijen ook de belangstelling voor het Kulturhus wel weer terugkomt. Wellicht ook SWB. Daar heeft men aangegeven dat dit besluit niet perse definitief is. Ze wachten alleen liever de ontwikkelingen af.”

In de samenwerkingsovereenkomst voor het Centrumplan Eerbeek is opgenomen dat de deelnemende marktpartijen, zoals Roosdom Tijhuis en Bouwfonds Ontwikkelingen, zorg moeten dragen voor een aantrekkelijke invulling van het stationsgebied, met of zonder Kulturhus. “Er is van alles mogelijk op dat plein, van horeca en winkels tot iets met een recreatieve of maatschappelijke functie”, aldus Elbers. “We hebben er alle vertrouwen in dat het een mooie plek van het Centrumplan wordt.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.