Home / Bronkhorst / Grote opkomst bij overleg wmo-raad

Grote opkomst bij overleg wmo-raad

BRUMMEN – De zaal van de Vroolijke Frans in Broek stroomde 25 mei vol met zestig geïnteresseerde burgers en vertegenwoordigers van instellingen en organisaties, tijdens een overleg van de wmo-adviesraad in de gemeente Brummen.

In kleine groepjes werd eerst gekeken naar de afgelopen periode, welke ervaringen men met de wmo heeft en hoe die ervaringen zijn. In een tweede ronde konden de aanwezigen aangeven wat zaken zijn waar de wmo-raad zich mee bezig moet gaan houden en waar daarbij op gelet moet worden.
Er was waardering voor de uitvoering van wmo, maar ook werd een aantal verbeteringen voorgesteld zoals formulieren kort en krachtig, het woord loket werpt een drempel op en mantelzorgers hebben steun nodig.
Na de pauze kwamen er nog drie onderwerpen onder de noemer delen is vermenigvuldigen aan bod. Eerst werden fragmenten getoond van de film die de Eerbeekse jongeren hebben gemaakt als reactie op de Bernsteinaffaire. Daarna onstond een levendige discussie tussen de jongeren en de wat ouderen in de zaal.
De dienstenkring Brummense Bramen groeit steeds verder en heeft al een aantal diensten zoals oppassen, mensen ergens heen brengen, samen naar de film, liedjes voor een feestelijke gelegenheid schrijven, hulp bij het gebruik van de computer, truien breien en nog veel meer.
Tot slot vertelde mevrouw M. Jeronimus over haar voorstel aan de raad om bij plannen van het gemeentebestuur de burgers te betrekken. Bij elk plan zou een notitie moeten komen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.