HOENDERLOO – Te midden van meer dan 300 bezoekers ging zondag rond 6.00 uur Quartet Quinetique tussen de fundamenten van het Grote Museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe een muzikale strijd aan met onder andere lijsters, roodborsten, merels, zanglijsters en tjiftjafs.

Altviolist Adriaan Breunis had voor dit eerste Vroege Vogelconcert zelfs zijn ‘Polly’ gecomponeerd, een eigentijds stuk waarin vele Parkvogels aan bod kwamen, dit in nauwe samenhang met de Kindersymphonie van Leopold Mozart. Vera van de Bie bracht haar ‘Four Bird Songs’ voor de eerste maal ten gehore. Presentatrice Andrea van Pol, die het programma op haar zo eigen geestige manier aan elkaar sprak, gaf beide stukken de kwalificatie van wereldpremière. Tevens werd al improviserend gespeeld, met de zang en het gekwetter van de Parkvogels als grote bron van inspiratie.
Met dit concert ging de droom van initiator boswachter Henk Ruseler in vervulling. ‘Zelfs meer dan dat’, aldus Ruseler. ‘Zo’n grote opkomst had ik in eerste instantie niet verwacht. Weer een prachtige variant van de synergie tussen natuur en cultuur, een combinatie die bij het Park altijd zeer hoog in het vaandel staat. Mede dankzij de oproep van vorige week zondag tijdens radioprogramma Vroege Vogels kunnen we echt over een zeer bijzondere zondagochtend spreken. Dat Andrea van Pol dit concert presenteerde maakte deze zondagochtend compleet.’
Quartet Quinetique bestaat uit Vera van de Bie, Peter Grond, Adriaan Breunis en Jur de Vries. Quartet Quinetique bracht recent een cd uit, welke via www.qq4.nl besteld kan worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.