Home / Loenen / Joran Hoegen wint wedstrijd veebeoordeling

Joran Hoegen wint wedstrijd veebeoordeling

LOENEN – Woensdagavond was er een veebeoordelings-wedstrijd bij de familie Nijhof in Loenen. De Jongeren Veeteelt Commissie Gelderland organiseerde hier voor de Gelderse jongeren een wedstrijd in het op de juiste manier beoordelen van het exterieur van koeien geassisteerd door enkele leden van de fokstudieclub Loenen e.o.
Allereerst mochten de 21 deelnemers een koe en een vaars volledig in punten weergeven, zoals ook bij de bedrijfsinspectie op het bedrijf gebeurt. Daarna werden vijf vaarzen voorgeleid die op vijf onderdelen beoordeeld en op volgorde dienden te worden gezet. De beste twaalf jongeren mochten vervolgens net als op een fokveeshow (zoals weer gehouden wordt op de Beemte op 27 augustus) vijf koeien op volgorde zetten en mondeling toelichten.
Tijdens de prijsuitreiking bleek dat maar liefst drie deelnemers het hoogste aantal punten hadden gescoord. Doorslaggevende factor is dan het cijfer van de mondelinge toelichting. Joran Hoegen uit Gaanderen bleek dit als beste te hebben gedaan, gevolgd door Herbert te Selle uit Winterswijk voor Wiecher Vliek uit Ermelo. Na deze regionale wedstrijden mogen de besten meedoen aan de provinciale wedstrijd op 25 juni in Laren waaruit een afvaardiging komt naar de landelijke wedstrijd, later dit jaar. Zie ook www.JVCGelderland.nl – foto: Jan Hendriks
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.