NO-Gelderland – Politie pakt zakkenrollers aan

REGIO – Iedereen kent ze wel, de waarschuwingen om je tas goed in de gaten te houden uit angst voor zakkenrollers. De politie Noord- en Oost-Gelderland probeert deze boodschap regelmatig met speciale projecten onder de aandacht te brengen van winkelend publiek, en met succes. Het aantal aangiftes is de afgelopen jaren teruggelopen van 758 in 2008 tot 644 vorig jaar.

Wat is er nou vervelender dan dat je er na een dagje shoppen achter komt dat je portemonnee uit je tas is gestolen? Een bekend verhaal voor velen, en veel mensen weten zich er gelukkig tegen te wapenen. Zakkenrollerij is echter nog wel aan de orde van de dag. Het komt vooral voor op plaatsen waar mensen winkelen en hun tasje even niet in de smiezen hebben, zoals supermarkten en markten. Agenten houden regelmatig in samenwerking met gemeenten en/of ondernemersverenigingen acties om winkelend publiek te attenderen op zakkenrollers. Ook zijn er acties waarbij politieagenten speciaal in burgerkleding op pad gaan om zakkenrollers aan te houden.

Regionale daling

Het afgelopen jaar kwamen er bij de politie Noord- en Oost-Gelderland 644 aangiftes binnen. Dat is een daling van ruim 17 procent ten opzichte van het aantal in 2008, toen hebben 758 gedupeerden aangifte gedaan. In 2009 waren dat 733 aangiftes.

NW-Veluwe en Apeldoorn

Het aantal aangiftes daalde flink in Apeldoorn, met zo’n 45 procent. Dat was ook nodig want in 2008 deden 347 mensen aangifte van zakkenrollerij. In 2009 waren dat er 286 en in 2010 nog 239. In het district NW-Veluwe daalde het aantal het sterkst. In dat politiedistrict daalde het aantal aangiftes met maar liefst 60 procent. In 2008 kwamen er 231 aangiftes binnen, tegen 152 in 2009 en 144 vorig jaar.

Achterhoek en IJsselstreek

In de districten Achterhoek en IJsselstreek was er in 2009 een stijging van het aangiftes ten opzichte van 2008. Gelukkig dat de daling binnen de districten weer inzet waardoor er in 2010 minder aangiftes binnenkwamen. In 2008 kwamen er in de Achterhoek 89 aangiftes binnen, in 2009 waren dat er 178 en vorig jaar nam het aantal met vijf aangiftes af. In de IJsselstreek deden in 2008 91 gedupeerden aangifte, in 2009 steeg dit aantal tot 117 en vorig jaar was er een flinke daling tot 88 aangiftes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.