Betrokken organisaties nog altijd fel tegen opheffing kapvergunningen

REGIO – Op de bijeenkomst over het groenbeleid in de gemeente Rheden die voor de gezamenlijke belangenverenigingen in de gemeente werd gehouden, werd duidelijk dat velen nog steeds tegen de opheffing van het kapvergunningenstelsel zijn.

De gemeente wil kapvergunningen opheffen zodat er minder regelgeving is voor burgers en minder lange en kostbare procedures. Voor de bomen die op de zogenaamde ‘Tiemens-lijst’ staan, is wel een kapvergunning nodig. Het idee is om de burgers meer bij het groen in de straat te betrekken middels het project Groen in de straat. Tiemes wil graag een nieuwe regeling opstarten die garandeert dat burgers actief worden betrokken bij veranderingen, op groen gebied, in de leefomgeving. De 27 betrokken organisaties zijn het daar niet mee eens; vooral omdat ze vrezen voor het cultuurhistorische karakter in de gemeente.
Eind juni neemt de gemeenteraad een besluit over het derde en laatste deel van het nieuwe kapbeleid. De bezorgde organisaties in de gemeente Rheden gaan er voor die tijd alles aan doen om de raad ervan te overtuigen dat ze tegen dit beleid moeten stemmen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.