Home / Eerbeek / Centrumplan Eerbeek lijkt tot uitvoering te komen

Centrumplan Eerbeek lijkt tot uitvoering te komen

EERBEEK – Als alles een beetje meezit, wordt na de zomer gestart met de sloop van de hallen van Burgers in Eerbeek. De herinrichting van het Oranje Nassauplein zou eind dit jaar moeten beginnen. Dat wil zeggen, als de gemeenteraad akkoord gaat met de voorgestelde samenwerkingsovereenkomst voor het Centrumplan Eerbeek en de ze voor de zomer getekend kan worden.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de geplande ontwikkelingen opgenomen, wie welke taak op zich neemt en hoe de kosten en risico’s worden verdeeld onder de partijen. Naast de gemeente Brummen zullen woningbouwvereniging Sprengenland Wonen, Roosdom Tijhuis, Bouwfonds Ontwikkeling tekenen voor de ontwikkeling van het centrum van Eerbeek. Dit moet wel tijdig gebeuren, want als niet begin juli wordt getekend, vervalt een deel van de toegezegde subsidie van de provincie Gelderland.
In de overeenkomst worden alle delen van het Centrumplan uit de doeken gedaan tot op redelijk gedetailleerd niveau. Er zijn al mogelijke invullingen gegeven aan het Oranje Nassau- en Stuyvenburchplein, het Kerstenterrein, de Burgerslocatie en het stationsgebied. Daarnaast is een overzicht opgenomen waarin staat hoe de verschillende onderdelen in de tijd worden weggezet. Begonnen wordt met het slopen van de hallen van Burgers. Op dit terrein moet een woonwijk verrijzen, waarvoor de procedures tot wijziging van het bestemmingsplan nu worden voorbereid. Ook de herinrichting van het Oranje Nassauplein kan nog dit jaar starten. De keuze voor deze volgorde is volgens wethouder Bart Elbers voornamelijk gebaseerd op financiële afwegingen.
Het Centrumplan Eerbeek moet in de komende tien jaar worden uitgevoerd. Als de gemeenteraad tenminste akkoord gaat met de overeenkomst zoals het college die voorlegt. Met name de financiële consequenties zullen besproken moeten worden. Zo wil de gemeente Brummen 2,35 miljoen euro uit de Algemene Reserve inzetten. Op 16 juni wordt dit onderwerp in het forum besproken, 30 juni moet een besluit worden genomen. Snel daarna zal de ondertekening volgen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.