Zwembad Rheden kan tenminste een jaar langer open blijven

RHEDEN / DE STEEG – Het college van B en W van de gemeente Rheden wil de besluitvorming over de bezuinigingen uitstellen; in ieder geval totdat zeker is hoeveel er bezuinigd moet worden. Wanneer de raad hiermee instemt op dinsdag 31 mei heeft dit gevolgen voor de bezuinigingen die zijn voorzien voor 2012. Het buitenzwembad in Rheden zou dan tenminste een jaar langer open kunnen blijven.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college worden bezuinigingsvoorstellen (deels) doorgeschoven naar 2013 en indien de raad instemt met de zienswijze van het college dan betekent dit dat het zwembad in Rheden in ieder geval ook in 2012 open blijft. Van een eventuele sluiting is dan niet eerder sprake dan per 1 januari 2013.
Over de verhoging van de diverse gemeentelijke belastingen, zoals reinigingsrechten, rioolrechten en de OZB neemt het college pas een besluit als zekerheid is over de bezuinigingsopgave. Het college wil ten alle tijden voorkomen dat de lasten stijgen als het te bezuinigen bedrag blijkt mee te vallen. Op dit moment gaat het college nog uit van een jaarlijkse bezuiniging van vijf miljoen euro.
Andere bezuinigingen, zoals de bezuinigingen die zijn voorzien op inkrimping van het ambtenarenapparaat, gaan wel door met ingang van 2012. Voor het jaar 2012 stond een bezuiniging ingepland van bijna een miljoen. Met het hiervoor genoemde uitstel blijft er nog een bezuiniging gehandhaafd van een half miljoen euro.
De gemeente Rheden verwacht dat na Prinsjesdag in september er definitief duidelijkheid komt over het te bezuinigen bedrag. Aansluitend kan de gemeente de begroting 2012 en de ramingen voor de jaren daarna opstellen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.