Home / Doesburg / Schoorsteenbrand op de Kilder

Schoorsteenbrand op de Kilder

DOESBURG – Vrijdagavond rond 22.00 uur werd de brandweer van Doesburg opgeroepen voor een schoorsteenbrand op de Kilder in Doesburg. Ter plaatse bleek de eigenaar al de schoorsteen te koelen met een tuinslag, zodat de brand niet onder het dak verder zou uitbreiden. Een paar brandweermensen haalden snel het vuur uit de openhaard en de hoogwerker werd in stelling gebracht om vanaf de bovenkant de brand te doven. Al snel was het gevaar geweken en kon iedereen huiswaarts keren. De eigenaar kreeg het advies een schoorsteenveger te laten komen, want na een schoorsteenbrand moet eerst de schoorsteen goed geveegd en gecontroleerd worden voordat deze weer gebruikt mag worden. Rond twaalf uur is de brandweer nog een keer terug geweest voor een na controle – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.