Kaartverkoop Bouwburg 1 juni van start

VELP – De kaartverkoop van het Velpse kindervakantiekamp Bouwburg gaat per 1 juni van start. Dit jaar liggen de kosten iets hoger, zodat kinderen uit families die het niet kunnen betalen, ook kunnen komen.

Bouwburg, voorheen Kluiskamp, vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 augustus. Niet alleen de naam, ook de locatie is veranderd, omdat de grond van de zandafgraving op Pinkenberg vervuild bleek te zijn. Daarom is dit jaar gekozen voor het terrein van Helicon Opleidingen aan de Larensteinselaan. De organisatie telt ook een andere samenstelling, maar daar gaan de kinderen natuurlijk niets van merken. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een mooi programma. Net als voorheen worden de kinderen dit jaar opgedeeld in twee groepen. Bij de mini’s zitten de kinderen tot zes jaar, zij komen alleen ‘s ochtends. De maxi’s zijn de jongens en meisjes van zes tot twaalf jaar. Zij mogen de hele dag onder begeleiding in een groepje een eigen hut bouwen en deelnemen aan andere activiteiten. Er wordt van alles gedaan op het gebied van muziek, toneelspel, sport, creativiteit en spel.

Woensdag 1 juni gaat de kaartverkoop van start, voor het eerst ook online via de website www.bouwburg.nl. Vanaf 09.00 uur kunnen ouders een kaartje voor de Bouwburg kopen. Bouwburg start met een initiatief om kinderen uit gezinnen in Velp met een laag inkomen ook van een kaartje te kunnen voorzien. Er zijn kinderen die heel graag een hut willen bouwen. Voor hen zou de Bouwburg echt een vakantie zijn, maar hun ouders kunnen geen kaart hiervoor betalen. Daarom liggen prijzen van de kaartjes iets hoger. Een weekkaart kost 17.50 euro voor de mini’s en 22,50 euro voor de maxi’s. Stichting Bouwburg werkt samen met welzijnswerkers om zo te zorgen dat de kinderen uit minder bedeelde gezinnen deze zomer gratis mee kunnen doen. Het kindervakantiekamp is immers ooit ontstaan om kinderen uit arme gezinnen toch een weekje vakantie aan te kunnen bieden. Gezinnen die voor deze regeling in aanmerking komen, worden snel gecontacteerd door Bouwburg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.