Home / Giesbeek / Predicaat Koninklijk voor Eijkelkamp Earth Sampling Group BV

Predicaat Koninklijk voor Eijkelkamp Earth Sampling Group BV

GIESBEEK – Burgemeester Jan de Ruiter van de gemeente Zevenaar maakte vrijdag bekend dat Eijkelkamp ESG BV in Giesbeek het predicaat Koninklijk mag voeren. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de gemeente Zevenaar dat een predicaat wordt uitgereikt.

Het predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koningin tegenover het betreffende bedrijf. Allee de Koningin kan het predicaat toekennen. Het predicaat is strikt op naam en betekent dat het bedrijf het predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen.
Een bedrijf dat het predicaat ontvangt moet aan vele voorwaarden voldoen en wordt getoetst op continuïteit, omvang, exclusiviteit en originaliteit van productvoering. Het bedrijf moet landelijk bekend zijn en een internationale uitstraling hebben. Milieuvoorschriften moeten strak nageleefd worden. De onderneming dient bovendien de Nederlandse economische nationaliteit te bezitten.
Eikelkamp ESG BV voldoet aan deze voorwaarden, het is een toonaangevend Nederlands (familie)bedrijf dat apparatuur levert voor milieu- en landbouwkundig onderzoek. Er worden producten ontwikkeld die gebruikt worden bij bodem- en wateronderzoek, bodembewaking en reststoffen. Het overgrote deel van de onderzoeksapparatuur wordt zelf gemaakt, de rest wordt ingekocht. Export is belangrijk voor Eijkelkamp; ongeveer 65 procent van de producten en diensten wordt aan het gebied buiten de Benelux geleverd.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.