Brandweergarage Dieren geopend

DIEREN – Na een lange periode van voorbereiding is donderdag de nieuwe brandweergarage aan de Harderwijkerweg in Dieren officieel in gebruik genomen. Bij de openingshandeling raakten twee mensen lichtgewond toen een rek waarin ballonnen zaten het begaf.

Burgemeester Petra van Wingerden en de commandant van de brandweer Rijn-IJssel, Albert-Jan van Maren, hielden een toespraak en roemden daarin de nieuwe voorziening, het belangrijke werk van de vrijwiliige brandweer en de combinatie van brandweer en school. In hetzelfde complex is namelijk naast de brandweer ook praktijkschool De Tender gevestigd. Leerlingen daarvan verzorgden de catering tijdens de receptie na de opening.

Het incidentje waarbij twee mensen licht gewond raakten, werd veroorzaakt doordat de sponning waarmee een net ballonnen werd vastgehouden, los kwam bij het wegtrekken van het net waarin die ballonnen zaten. De schrik was gelukkig groter dan de schade en het programma kon na een kort oponthoud gelukkig normaal voortgezet worden. Na de openingshandelingen konden genodigden en andere belangstellenden de nieuwe kazerne bekijken en bewonderen, want het is een prachtig gebouw geworden.

Een stukje geschiedenis: In 2003 werd al een locatiestudie gedaan om te kijken waar de nieuwe brandweergarage in Dieren het beste gebouwd kon worden. Uiteindelijk viel de keuze op de locatie Bloemershof, het terrein van de voormalige BLO-school. De oude kazerne aan de Semmelweisstraat (bij Calluna) uit de jaren zestig voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en was aan vervanging toe.
Voor het project werd in 2006 een prijsvraag uitgeschreven. Het betrof hier zowel de ontwikkeling van de gemeentelijke gebouwen (brandweergarage, praktijkschool De Tender en een gymzaal) als woningbouw achter deze gebouwen. Het plan van het bureau Bekkering Adams Architecten kwam als winnaar uit de bus. Via een openbare aanbesteding werd het werk gegund aan de plaatselijke aannemer Reinbouw. De constructeur was constructiebureau Bouwkundig Adviesbureau Semplonius uit Laag-Soeren.
De woningbouwplannen tussen het brandweergebouw en de bosrand zijn op een laag pitje gezet, mede omdat de markt voor woningen momenteel slecht is.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.