Marleen Huizingh is de nieuwe wethouder in Doesburg

DOESBURG – D66 heeft donderdag in de vergadering van de gemeenteraad van Doesburg de naam bekendgemaakt van de beoogd opvolger van de onlangs door de gemeenteraad weggestuurde wethouder Frans Hofman. De coalitie kan dus door.

Kandidaat-wethouder voor D66 is Marleen Huizingh (36), nu nog woonachtig in Lochem en werkzaam bij de Regio Achterhoek als programmamanager Vrijetijdseconomie.
Huizingh is van huis uit juriste, werkte voorheen bij de gemeentelijke overheid en bij het waterschap. Haar ervaring en interesses lijken goed aan te sluiten bij de portefeuilles die wethouder Hofman tot vorige maand beheerde (met onder meer Economie, Financiën, P&O, Ruimtelijke Ordening). De exacte portefeuilleverdeling zal onderwerp van gesprek zijn binnen het college, zo gauw het weer compleet is.

De verwachting is dat binnenkort een extra raadsvergadering zal worden bijeengeroepen voor de benoeming van de nieuwe wethouder. Marleen Huizingh wordt in Doesburg de eerste wethouder ‘van buiten’. Ze zal in verband met haar nieuwe functie naar de Hanzestad verhuizen. Rijksregelgeving geeft aan welke procedure en termijnen hiervoor gelden. Die zullen worden gerespecteerd.

Met de komst van Marleen Huizingh naar Doesburg kan de bestaande coalitie van SP, Stadspartij Doesburg en D66 worden voortgezet. De drie partijen staan nog steeds onverminderd achter het in 2010 vastgestelde collegeprogramma ‘Samen voor Doesburg’ en willen zonder vertraging verder met de uitvoering.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.