Home / Regio / ‘Verruiming zondagopenstelling bedreiging zelfstandig winkelier’

‘Verruiming zondagopenstelling bedreiging zelfstandig winkelier’

RHEDEN – De Stichting Tegen Verruiming is tegen verruiming van de zondagopenstelling in de gemeente Rheden dat het college heeft voorgesteld. De Stichting roept de raad in een brief op, namens tientallen winkeliers, personeelsleden en consumenten die hun protesthandtekening tegen verruiming op www.tegenverruiming.nl hebben geplaatst, het voorstel niet aan te nemen. Op 31 mei neemt de gemeenteraad een besluit.

De wijziging van de lokale Winkelverordening, waardoor zondagopenstelling vrijgegeven wordt, schaadt volgens de Stichting direct de belangen van de kleine zelfstandige winkeliers. De Stichting wijst erop dat uitbreiding van zondagopenstelling van winkels alleen mogelijk is als een aantal voorwaarden krachtens de gewijzigde en aangescherpte Winkeltijdenwet wordt voldaan.
De Stichting verzoekt de raad met klem rekening te houden met het gebrek aan draagvlak voor verruiming bij met name de winkeliers en hun personeel. “B en W kan geen voorstel aan de raad voorleggen, zonder dat over verruiming een professioneel onderzoek is gehouden waarbij winkeliers en medewerkers op lokaal niveau zijn betrokken”, aldus voorzitter Henry Konijn in de oproep.
De winkeliers vrezen de zware concurrentie van de supermarkten en grootwinkelbedrijven met uiteindelijk desastreuze gevolgen. Ook vrezen ze dat kleine zelfstandige winkeliers op termijn uit de gemeente vertrekken. Daarom hopen zij dat de gemeenteraad het voorstel tegenhoudt.

www.tegenverruiming.nl
E-mail. tegenverruiming@gmail.com
Tel. 06 – 20623683 (Henry Konijn)
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.