Mevrouw Niks 100 jaar

VELP – Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht donderdag 26 mei een bezoek aan de 100-jarige mevrouw Niks in Velp. Namens de gemeente feliciteerde de burgemeester mevrouw Niks en overhandigde een mooie bos bloemen.

Mevrouw Andrea Christina Niks is geboren op 26 mei 1911 in Kampen. Mevrouw Niks had een tweelingzus en nog een oudere zus. Ze is de dochter van mevrouw Pol en de heer Niks. De heer Niks was directeur van het plaatselijke postkantoor in Velp. Voor zijn werk moest het gezin dikwijls verhuizen. Het gezin woonde onder andere in Oosterbeek, Arnhem, Scheemda en Amstelveen.
Mevrouw Niks heeft medicijnen gestudeerd in Groningen en Amsterdam waar ze haar artsexamen haalde. In 1942 trouwde ze met de heer Pathuis. Ze kregen vier dochters. Inmiddels heeft mevrouw Niks twaalf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.
In 1966 is mevrouw Niks met haar jongste twee dochters in Eindhoven gaan wonen. Daar heeft zij tot haar 65ste gewerkt als verzekeringsarts bij het GAK. Ze voelde zich thuis in Eindhoven; ze ging vaak naar concerten, ze speelde golf en ze reisde veel met een vriendin. Tot enkele jaren geleden woonde mevrouw Niks nog zelfstandig, maar toen ze meer zorg nodig had, verhuisde ze naar Velp. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.