Home / Regio / Provincie Gelderland wil door met Regiotaxi

Provincie Gelderland wil door met Regiotaxi

REGIO – De Provincie Gelderland wil verder met de Regiotaxi. Gedeputeerde Staten heeft de Meerjarenbegroting Regiotaxi voor de periode 2013-2015 vastgesteld, zodat het vervoer voor deze periode kan worden aanbesteed.

De samenwerkingsovereenkomst met de deelnemende gemeenten wordt vernieuwd voor de nieuwe contractperiode met een optie tot verlenging van driemaal een jaar. De provincie is namelijk tevreden over de huidige samenwerking. Gedeputeerde Conny Bieze: ‘De regiotaxi is een gewaardeerde vorm van openbaar vervoer van een kwalitatief hoog niveau. Dat willen we de komende jaren vasthouden.’

Regiotaxi Gelderland is 1 januari 2007 van start gegaan. Het biedt op afroep vervoer van deur tot deur aan mensen met een handicap en bewoners van buitengebieden die onvolledig door het reguliere bus- en treinvervoer worden bediend. De regiotaxi heeft 60.000 pashouders en maakt 135.000 ritten per jaar in de regio’s Achterhoek, De Vallei, Rivierenland, Noord Veluwe en IJsselstreek. De gemeenten Apeldoorn en Putten overwegen deel te gaan nemen aan Regiotaxi Gelderland en de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ook te ondertekenen.

De provincie is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de regiotaxi. Voor mensen met een indicatie kopen de gemeenten vervoer in bij de provincie in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De bijdrage van de provincie aan de WMO-zone verschilt nu per regio. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt dit gelijk getrokken. Als enige provincie heeft Gelderland geen maximum gesteld aan de WMO bijdrage. In de nieuwe overeenkomst wordt wel een bandbreedte van 10% opgenomen om de vinger aan de pols te houden. Als het afgesproken inkoopvolume met een hoger percentage wordt verschreden treden provincie en gemeenten in overleg over de te nemen maatregelen.

Provinciale Staten moet de definitieve meerjarenbegroting goedkeuren in haar vergadering van 29 juni. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt na vaststelling Gedeputeerde Staten en de afzonderlijke gemeenteraden na de zomer ondertekend en gaat 1 januari 2013 in.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.