Apeldoorn staat verlaat paasvuur toe

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn staat het onsteken van vreugdevuren met Hemelvaart eenmalig toe. Op donderdag 2 juni mogen organisaties die in april voor een paasvuur een ontheffing hadden ontvangen alsnog hun houtstapel laten ontbranden. Het ontsteken van de passvuren kon tijdens de paasdagen geen doorgang vinden vanwege de afgekondigde code ‘oranje’. De natuur was volgens de brandweer te droog om risico’s te nemen.
Afhankelijk van de weersomstandigheden mogen de zestien organisaties hun vreugdevuren ontsteken tussen 19.00 en 22.00 uur. Bij lang aanhoudende droogte met risico op brandweer zal de gemeente het ontsteken van de vreugdevuren niet toestaan en de organisaties vragen de houtstapels af te voeren naar een afvalverwerkingsbedrijf.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.