Home / Regio / Bestuursakkoord 2011-2015 krijgt steun provincie Gelderland

Bestuursakkoord 2011-2015 krijgt steun provincie Gelderland

ARNHEM – De meerderheid van de Staten van Gelderland geeft haar steun aan het bereikte onderhandelingsakkoord tussen rijk, provincies en gemeenten, echter met kritische kanttekeningen.

GroenLinks, ChristenUnie, PvdD en SP wijzen het Bestuursakkoord af. Die kanttekeningen betreffen vooral de effecten van de bezuinigingen op het terrein van de zorg (jeugdzorg) en de positie van de zwakkeren in de samenleving. Er moet nadrukkelijk aandacht zijn voor een zorgvuldige overdracht van de jeugdzorg naar gemeenten dat in 2015 zijn beslag moet krijgen.

Over de jeugdzorg wordt door meerdere fracties benadrukt dat de jeugd niet het kind van de rekening mag worden noch de dupe van structuurdiscussies. Instellingen moeten bezuinigingen vooral vinden in beter samenwerken en minder bureaucratie. Namens het college van Gedeputeerde Staten zegde gedeputeerde Jan Markink toe dat het college hier zeer zorgvuldig mee omgaat. Hij benadrukte de positieve kanten van het akkoord. Het college is zeer tevreden met het forse profiel dat de provincie heeft gekregen. Met name de rol van de provincie als gebiedsregisseur spreekt hen zeer aan.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.