Zestig jaar getrouwd

VELP – Het echtpaar Schaap-Brink uit Velp vierde maandag het zestigjarig huwelijk. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht de heer en mevrouw Schaap een bezoek.

De heer Schaap werd op 16 maart 1926 geboren in Arnhem. Mevrouw Schaap-Brink kwam op 11 september 1930 in Voorst ter wereld. De liefde begon tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Meneer Schaap zat ondergedoken op een boerderij in Voorst en als hij even naar buiten kon, zag hij de buurmeisjes op het land werken. Eén meisje trok speciaal zijn aandacht toen hij zag hoe ze in de bittere kou de knollen uit het land stond te trekken.
Na de oorlog moest meneer Schaap voor drie jaar naar Nederlands-Indië, maar de liefde bleef. De twee schreven brieven die dan zes weken onderweg waren en spraken af om op vaste momenten samen naar de maan te kijken.
Het echtpaar Schaap trouwde zestig jaar geleden in Rotterdam en is daar gaan wonen. Na de geboorte van hun eerste drie kinderen verhuisden ze naar Ermelo, maar hun vierde telg ter wereld kwam. Nu wonen ze alweer geruime tijd in Velp, meneer en mevrouw Schaap verlangden terug te keren naar hun geboortegrond en hun familie. Het echtpaar is nog steeds heel actief. Samen wandelen ze veel, ze puzzelen en spelen iedere avond samen een potje Rummicub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.