Home / De Steeg / College bekijkt mogelijkheid meevaller te besteden aan zwembad

College bekijkt mogelijkheid meevaller te besteden aan zwembad

DE STEEG – De Rhedense gemeenteraad heeft maandag tijdens een informatieavond met het college gesproken over de bezuinigingsvoorstellen binnen de gemeente Rheden. Eén van de onderwerpen was ook de voorgenomen sluiting van het zwembad in het dorp Rheden.

Zoals bekend levert de exploitatie van het zwembad jaarlijks een tekort op van gemiddeld 170.000 euro; daarnaast is het zwembad volgens het college toe aan een renovatie van ongeveer 1,1 miljoen euro. In de komende jaren komt daardoor het totale exploitatietekort op 220.000 euro jaarlijks.

Na eerdere opmerkingen van de plaatselijke zwemclub PFC heeft het college toegezegd nogmaals de noodzakelijkheid van een (volledige) renovatie te bekijken. D66 heeft daarnaast het college gevraagd om de renovatiekosten op een alternatieve manier te financieren. D66 heeft maandag voorgesteld om de renovatiekosten eenmalig uit de algemene reserve of uit het nog te bestemmen positieve resultaat over 2010 te financieren. Het college heeft toegezegd te gaan bekijken wat de gevolgen zijn als de (al dan niet) benodigde investering in het zwembad Rheden op deze alternatieve manier wordt bekostigd.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.