Eerste Wandeling zonder Grenzen heel gezellig

DIEREN – Rond het clubhuis van C.A.V. Gelre aan de Kolonieweg in Dieren vond 13 mei de eerste “Wandeling zonder Grenzen” plaats.
Deze wandeling – er was een keuze mogelijk tussen drie en zeven kilometer – was en is bedoeld om mensen uit Dieren en omgeving met een verstandelijke of lichamelijke beperking en gezonde bewoners/sporters uit Dieren elkaar te laten ontmoeten; integratie dus.
Deze jaarlijkse manifestatie gaat uit van de Stichting Sportinstuif Gehandicapten Rheden e.o. ; dit jaar was het de eerste keer dat de wandeling werd gehouden, een spannende “try out”.
Het weer was perfect, de muziek van Henk en Hans van Stavast uit Ellecom, die geheel belangeloos hun medewerking verleenden was grandioos, de mensen met een beperking waren aanwezig, 30 vrijwilligers van Gelre en de Sportinstuif begeleidden enthousiast de deelnemers en bemanden alle posten, de EHBO-ers, die zoals altijd weer paraat waren hadden niets te doen – zelfs geen blaar hoefde er behandeld te worden – , Ap Lammers verrichtte op geestige wijze de opening en Dien maakte mooie foto’s ( zie ook de website van CAV Gelre )!
Samenvattend kun je dus stellen dat de organisatie goed was en dat het een geweldig evenement was: try out geslaagd.
De aanwezigen hadden een oergezellige middag/avond.
De wandelaars hadden zelfs nog zoveel energie over om na de tocht op de gezellige muziek te dansen of een polonaise uit te voeren.
Om 21.00 uur konden Theo, Guus, Wil en Albert terug kijken op een geslaagde avond, maar toen merkten ze terecht op dat er iets ontbroken had: de gezonde bewoners/sporters uit Dieren en/of de omliggende dorpen waren niet op komen dagen! Dus wel integratie tussen vrijwilligers en de aanwezige wandelaars, maar niet tussen bewoners met en zonder een beperking!
Bij de voorbereiding van de tweede editie, die op 11 mei 2012 plaats zal vinden, zal meer aandacht aan de werving van deelnemers en dus de PR besteed worden, zodat volgend jaar het terras van Gelre overvol zal zijn.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.