Edward Gal wil ook winnen zonder Totilas

DE STEEG – “Alles eromheen maakt Outdoor Gelderland tot iets heel bijzonders”
Edward Gal komt natuurlijk naar Outdoor Gelderland om zijn Nederlandse titel te verdedigen. Maar dit wordt toch een ander jaar voor de man die tot voor kort eraan gewend was om alles te winnen. Gal is begonnen aan zijn eerste jaar zonder Totilas. “Voordat ik Totilas had heb ik altíjd zonder Totilas gereden”, zegt de Nederlandse kampioen. “Dit wordt dus toch niet zo heel anders voor mij.”
Edward heeft niet meegedaan aan de selecties voor de lichtere klassen van het Nederlands kampioenschap en komt dus alleen met zijn beide Grand Prix-troeven Sisther de Jeu en Interfloor Next One naar het schitterende park van kasteel Middachten. “Mijn doel is om zo hoog mogelijk te eindigen. Toen ik Totilas reed wist ik zeker dat ik goed zou scoren, maar de wil om te winnen wordt niet anders als je zo’n paard niet meer tot je beschikking hebt. Dat is gewoon de sportman die in je zit. Je rijdt om te winnen, niet om gezellig mee te doen en in de middenmoot te eindigen.”
Sprong voorwaarts
En het mooie is dat Edward met zowel de twaalfjarige Gribaldi-dochter Sisther de Jeu als de 16-jarige Jazz-zoon Interfloor Next One nog volop vooruitgang boekt. “Dat is inderdaad waar. In Leipzig was Sisther de eerste dag nog erg gespannen, maar vervolgens in de Kür weer zó veel beter, dat was geweldig. En Next One is steeds meer mijn paard geworden. Die omschakeling heeft wel dik twee jaar geduurd. Ik moest ‘m bepaalde dingen echt afleren en vervolgens hebben we een hele sprong voorwaarts kunnen maken. Het is grappig om te zien dat zoiets nog gelukt is, op zijn leeftijd.”
Edward Gal heeft geen wedstrijdplanning gemaakt om zich voor te bereiden op het NK op Outdoor Gelderland. “Next One heeft voor het laatst op Indoor Brabant gelopen. Dat paard heeft genoeg wedstrijdervaring, die heeft het niet nodig om eerst nog ergens anders te hebben gelopen. En voor Sisther is het sowieso makkelijker om buiten te lopen. Voor haar is Outdoor Gelderland een fijne wedstrijd, omdat de ring daar zo groot is.”
Iets heel bijzonders
“Ik verheug me op Outdoor Gelderland. Het is een heel mooi evenement. Sportief gezien, maar ook qua sfeer en gezelligheid. Ik vind het elke keer weer heel apart, met die fair en het kasteel, en met al die winkeltjes. Alles eromheen maakt Outdoor Gelderland tot iets heel bijzonders.” Of hij gaat winnen weet Edward Gal dit keer niet zeker, “maar ik ga wel zeker mijn best doen!”

Voor meer informatie of om kaarten te bestellen gaat u naar: www.outdoorgelderland.nl
Outdoor Gelderland
Postbus 292
3770 AG Barneveld
T +31 (0)342 440100
F +31 (0)342 443684
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.