Rhevakveld voor grondopslag

RHEDEN – Al maanden wordt er gewerkt in de bebouwde kom van Rheden. Om de 25 meter wordt in iedere straat een gat van een vierkante meter in het asfalt gezaagd en vervolgens een zeven meter diepe put geboord. Dat is nodig voor het ‘afkoppelen van het hemelwater’, een project van de gemeente Rheden waarbij kostbaar regenwater dat op de verharde weg valt, niet meer zo snel mogelijk wordt geloosd op het riool, maar rustig in de bodem mag zakken. Prachtig voor het milieu op de lange termijn. Maar op de korte termijn voorziet de stichting Rhevak problemen voor het bouwdorp in de komende zomervakantie. Want op ‘hun’ veld bij de kanovijver wordt alle grond die uit gegraven is, opgeslagen. Metershoge hopen zand en andere rommel geven het veld het aanzien van een maanlandschap en de Rhevak-vrijwilligers vrezen dan ook dat de grasmat na maanden onder het zand gezeten te hebben, niet op 8 augustus vrij èn hersteld zal zijn van alle zware werkzaamheden – foto: Wencel Maresch
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.