Renovatie Klarenbeekse vlindertuin

KLARENBEEK – De vlindertuin gelegen aan de Klarenbeekseweg om Klarenbeek is door vrijwilligers afgelopen winter vernieuwd. De tuin, die 20 jaar geleden is aangelegd door het comité Dorpsverfraaiing, was toe aan een opknapbeurt. Vorig jaar is er een start gemaakt met de renovatie en afgelopen winter en voorjaar zijn opnieuw een aantal plantvakken op de schop genomen. De haag rond de tuin is verlaagd waardoor er meer zicht is vanaf de weg en het tuinhuisje is geschilderd en voorzien van vlinders gemaakt door Bea Neuteboom Spijker.
Er is ook een nieuwe vlaggenmast geplaatst met daarin de dorpenvlag, aangeboden door de gemeente Apeldoorn, voor de inzet van de dorpen op Koninginnedag 2009. Aankomend najaar worden de resterende plantvakken beplant met zoveel mogelijk vlindervriendelijke soorten. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door vrijwilligers, die eenmaal per twee weken op woensdagmorgen in de tuin aan het werk zijn. Een aantal vrijwilligers is inmiddels op zeer hoge leeftijd, daarom is de commissie Dorpsverfraaiing (onderdeel van Klarenbeeks Belang) op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Tuinliefhebbers kunnen zich aanmelden bij Frits Dijk of een van de andere bestuursleden. Eerst eens een kijkje nemen op woensdagmorgen (op de oneven weken) kan ook.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.