Home / Regio / Prijsvraag: 3500euro voor uitvoering beste idee verkeersveiligheid

Prijsvraag: 3500euro voor uitvoering beste idee verkeersveiligheid

REGIO – Het gaat goed met de verkeersveiligheid in Gelderland stelt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Jaar na jaar vallen er minder dodelijke verkeersslachtoffers.

Maar verkeer kan nog altijd veiliger. Nu infrastructuur en verkeershandhaving vrijwel optimaal zijn, wil het ROVG de komende jaren het accent leggen op gedragsverandering van de verkeersdeelnemer. Via de prijsvraag ‘Verkeersveiligheid begint bij u voor de deur’ gaat het ROVG samen met de verkeersdeelnemer op zoek naar innovatieve ideeën. Voor de uitvoering van het beste idee ligt maximaal 35 euro klaar.
In het onafhankelijk samenwerkingsverband Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) werken overheden en organisaties samen aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers in Gelderland. Met succes, want er vallen steeds minder verkeersdoden. ROVG wil de dalende lijn doorzetten maar zal daarvoor nieuwe wegen in moeten slaan. De prijsvraag ‘Verkeersveiligheid begint bij u voor de deur’ is een van de middelen. Met de prijsvraag wil ROVG plannen en ideeën voor veiliger verkeersgedrag verzamelen en belonen.

Jessica van Hees is binnen ROVG verantwoordelijk voor de prijsvraag. "Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan. Samen met miljoenen anderen begeven we ons dagelijks in het verkeer. Voor ons werk, voor school, voor de boodschappen of voor zomaar een bezoekje. Er zijn talloze redenen om ons te verplaatsen. Vaak staan we er niet zo bij stil, maar vanaf het moment dat we de deur achter ons dichttrekken zijn we onderdeel van een complex verkeerssysteem. We mogen van de overheid verwachten dat ze er alles aan doet om ons een zo veilig mogelijk verkeerssysteem aan te bieden: goed ingerichte wegen, goede verkeersopleidingen en zo nodig corrigerende verkeershandhaving. Maar voor verkeersveiligheid zijn we uiteindelijk zelf verantwoordelijk. We zullen ons verkeersveiliger moeten gaan gedragen. Hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen, vragen we aan de verkeerdeelnemers zelf. Alle ideeën en plannen zetten we op onze website en vervolgens mag iedereen stemmen. Het meest gekozen idee gaan we steunen met 3500 euro en zo helpen uitvoeren. Daarbij hebben we een hoop inspiratie verzameld waar wij en anderen weer mee verder kunnen."
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.