Inzameling kunststof verpakkingen met ‘oranje’ container van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst en Berkel Milieu zamelen vanaf voortaan bij zo’n 1.000 huishoudens in het Bronckhorster buitengebied aan huis kunststof verpakkingen in via de ‘oranje’ container. Dit gebeurt als proef.

De proef wordt gehouden om te onderzoeken of er beter rekening gehouden kan worden met de wensen van bewoners van het buitengebied over de afvalinzameling. De eerste inzameling van de nieuwe ‘oranje’ containers is op 3 juni.

Circa 1.000 huishoudens in het buitengebied van Bronckhorst hebben inmiddels een informatiebrief en de speciale container ontvangen. Het proefgebied ligt in het zuidoosten van Bronckhorst waar op de vrijdag wordt ingezameld. Het betreft het gebied buiten de bebouwde kom globaal begrensd door de gemeentegrens, Aaltenseweg (Hengelo/Zelhem) en Ruurloseweg (Hengelo). Dit gebied is uitgekozen om logistieke redenen. De nieuwe container is bestemd voor inzameling van lege kunststof verpakkingen, zoals plastic flessen en flacons en zakjes en bakjes van etenswaren. Op 3 juni kunnen bewoners van het proefgebied de ‘oranje’ container voor het eerst aan de weg zetten. De eerste resultaten van de proef worden in het najaar verwacht.

www.berkelmilieu.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.