Talenten verrassen op Lentepop

BRUMMEN – De tiende editie van Lentepop in Brummen was zaterdag zeer geslaagd. Zeker 750 bezoekers waren op deze mooie lenteavond naar het Marktplein gekomen om de bands met veelal Brummense roots te aanschouwen.

Gezelligheid stond bij de bezoekers hoog in het vaandel. Het plein stroomde na afloop maar langzaam leeg en de sfeer bleef gemoedelijk. Voor QSpop, de stichting die Lentepop organiseert, een opsteker. Vorig jaar waren de weergoden de organisatie niet goed gezind en was de opbrengst onvoldoende om de doorgang van een Lente- en Zomerpopeditie te kunnen garanderen. Dankzij het positieve verloop van Lentepop zal op 2 juli nu toch een Zomerpop-editie volgen.

De lentetalenten bleken verrassend goed. Repeat, dat onlangs is uitgebreid met een drummer, mocht de aftrap geven om half acht. Zij bleken toch al goed op elkaar ingespeeld. Mooie liedjes van Bruno Mars en Adele kregen veel aandacht van het publiek, mede door de krachtige stem van de toch nog jonge zangeres Ilse van Woerkom.
Daarna was het de beurt aan de tweede lentetalenten: BreakSoundHurricane. Veel familieleden en vrienden waren aanwezig om deze jongens van nog maar een jaar of 14 te ondersteunen. Van zenuwen was echter weinig te bemerken, zij gooiden heel verrassend vanaf het eerste nummer de beuk erin. Rechttoe rechtaan werden oude rocknummers van onder andere Led Zeppelin en ZZTop op strakke wijze vertolkt. Het voltallige publiek reageerde hierop enthousiast en kwam zelfs naar voren om mee te zingen op aanwijzingen van de zanger.
Vervolgens was het de beurt aan de wat oudere rotten in het vak. Crazy Habits met pittige garagerock en VoiD met herkenbare toegankelijke covers, hier en daar afgewisseld met een eigen nummer.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.