College Zevenaar wil verplaatsing gemeentehuis naar BAT-terrein

ZEVENAAR – Het college van de gemeente Zevenaar heeft besloten om de gemeenteraad voor te stellen om als nieuwe locatie voor het gemeentehuis voor de BAT-locatie te kiezen. Mede doordat er al voorbereidingskosten zijn gemaakt voor vestiging op het Raadhuisplein, vraagt dit wel een grotere financiële inspanning van de gemeente, namelijk ruim 2,2 miljoen meer dan gepland was.

Deze investering weegt volgens het college op tegen de meerwaarde voor Zevenaar. Hierdoor ontstaat een levendig en aantrekkelijk winkelgebied rondom het Raadhuisplein en wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van een nieuw stadskwartier op de BAT-locatie.

Vorige week maakte het college al bekend dat zij voornemens was om de gemeenteraad voor te stellen om het gemeentehuis tóch te verplaatsen naar het BAT-terrein, omdat een andere marktpartij zich had aangediend. KlokGroep heeft zeer recent aangegeven dat zij bereid is om het bereikte onderhandelingsresultaat over te nemen van de eerder afgehaakte marktpartij. De gemeente koopt van de British American Tobacco (BAT) een drietal gebouwen aan de Kerkstraat, waar dan het nieuwe gemeentehuis wordt gevestigd, voor 2 miljoen. De gemeente verkoopt het huidige gemeentehuis op het Raadhuisplein voor 2,5 miljoen aan KlokGroep voor de vestiging van een winkelhuis. Het totaal benodigde budget is ruim 19,5 miljoen voor grond, verbouw-, inrichtingskosten en bijkomende kosten. Hierbij is echter vanwege de omvang van het project nadrukkelijk rekening houden met een buffer om voorziene risico’s af te kunnen dekken. De investering levert niet alleen een nieuw gemeentehuis op, maar ook een impuls aan meerdere ontwikkelingen die het centrum van Zevenaar ten goede komen. Dit biedt de mogelijkheid om cultuurhistorisch waardevolle gebouwen op de BAT-locatie een goede nieuwe invulling te geven. Daarmee kan deze ontwikkeling een vliegwiel zijn voor het nieuwe stadskwartier dat hier op termijn gerealiseerd kan worden. De verplaatsing betekent ook dat een impuls gegeven wordt aan de centrumontwikkeling door het toevoegen van extra winkelruimte in het hart van het centrum.
Het voorstel staat voor 25 mei op de agenda van de gemeenteraad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.