Home / Dieren / Van Silfhout haalt zilver bij biljart EK

Van Silfhout haalt zilver bij biljart EK

DIEREN – Afgelopen week werden in het Gelderse Haarlo vier Europese kampioenschappen biljarten gespeeld, onder anderen in de spelsoort bandstoten en het EK voor Topteams. Bij laatstgenoemd EK was het team Your Event Live titelverdediger. In dit team speelt de 40- jarige Dierenaar Michel van Silfhout, samen met Dick Jaspers en Raymund Swertz. Ook had van Silfhout zich geplaatst voor het EK bandstoten (individueel).

De Dierense biljarter begon het toernooi niet sterk, hij speelde onder zijn niveau. Desondanks won hij wel de nodige partijen. Op zaterdag en zondag speelde hij wel erg sterk en plaatste zich voor de finales bij de teams en individueel bij het bandstoten. Helaas gingen beide finales verloren. Bij de teams kwam het tussen een finale tussen de twee Nederlandse teams Cubri-Etikon en Your Event Live. Cubri won deze wedstrijd met 4-2.

Bij het bandstoten kwam van Silfhout (links) in de finale tegen een wereldtopper, de Belg Frederic Caudron. Het werd een zinderend spannende finale, waarbij beide spelers lange tijd gelijk opgingen. Bij een stand van 130-129 voor van Silfhout (te maken 150 caramboles) werd vooral voor de verdediging gekozen. Uiteindelijk won Caudron met 150-141 en dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Maar twee zilveren medailles bij twee EK’s is natuurlijk ook een zeer goede prestatie.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.